Със служебния кабинет президентът задава модел, който трябва да бъде осъзнат

...
Със служебния кабинет президентът задава модел, който трябва да бъде осъзнат
Коментари Харесай

Бабикян: Трябва политическа смелост, иначе на хората ще им омръзне от избори

„ Със служебния кабинет  президентът задава модел, който би трябвало да бъде съзнателен и забелязан . Това е формула за непоклатимост и излаз от рецесията “. Това разяснява пред БНР Арман Бабикян от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “. И добави: 

Кои ще се уплашат още веднъж и ще се държат девствено настрана, единствено и единствено да не бъдат упрекнати с еди-кого си в коалиция , това е въпрос на политическа храброст. Но в един миг на хората ще им омръзне непрестанно да вървят на избори и да виждат един и същи резултат “. 

На въпрос - дали обединяването ще промени името си за предварителните избори на 11 юли, Бабикян отговори: 

Важно е мутрите да не са във властта, по тази причина са в името на обединението . Дали нечие нежно ухо ще понесе благозвучието в наименованието на една коалиция, или неговото волско самообладание ще изтърпи мутрите във властта - това е право на избор на всеки “. 

По думите му  мутрите са се стреснали от сигналите в комисията по проверката и от данните за заемите , раздадени от Българската банка за развиване: 

Те имат навика да се ориентират бързо  - или да си купят нов тип успокоение с нов тип власт, само че в случай че видят, че не съумяват, тогава ще настъпи същинското комплициране “. 

В предаването „ Нещо повече “ Бабикян добави: 

„ Нашата цел във връзка с прокуратурата е същата като от предишното лято. Нашият взор не е просто върху персоната Гешев.  За нас центърът на казуса е промяната в прокуратурата и премахването на системата „ Вишински “ , тъй че прокуратурата да заеме задоволително хоризонтално и почтено мястото си, надалеч от другите управляващи, и да няма Крал Слънце...  Прокуратурата не може да действа симетрично на това кой е в изпълнителната власт , това е базов недостатък “. 

Интервюто с Арман Бабикян можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР